107 évesen ért karrierje csúcsára az indiai youtuber

2021.01.14

Az indiai asszony 104 évesen töltötte fel első videóját a YouTube-ra. Három év leforgása alatt főzős videóival hatalmas sikert aratott, és nézőinek tábora több milliósra duzzadt.

Mastanamma YouTube csatornáját több mint kétmillióan követték. A videókon hagyományos indiai ételeket főzött autentikus formában, azaz például maga fogta a halat, kés nélkül pucolta a zöldségeket, a természetben, földön ülve, nyílt tűzőn készítette az étkeket.

80 év napszám

Az indiai asszonynak néhány évtizedet várnia kellett a sikerre. Nem volt egyszerű élete, 11 évesen ment férjhez, 22 évesen már meg is özvegyült, négy gyermekét túlélte. Több mint 80 évnyi kemény fizikai munka után ment nyugdíjba, 104 éves koráig napszámos volt. Mastanamma nyugdíjas éveiben sem tétlenkedett, beindította youtuber pályafutását, és 107 éves korában bekövetkezett haláláig főzőtudományával nyűgözte le követőit. Youtuberkedése igen sikeresnek bizonyult, hiszen a Country Foods YouTube csatornán a mai napig kerülnek fel nagy népszerűségnek örvendő videók főzéseiről.

Aktív időskor

A Szeniorok - Interjúk 70 év fölött még aktívan dolgozó ismert szakemberekkel c. könyv egyik szereplője, Rosenstein Tibor séf gondolatai jutottak az eszünkbe Mastanamma időskorában is aktív mindennapjairól:

"Vagy negyvenéves korában kellett volna az embernek abbahagynia a munkát, és úgy meggazdagodni, hogy többet ne kelljen dolgoznia, és vidáman élhessen száz éves koráig; vagy ha már ilyen hosszú időt megélt munkával, akkor folytassa munkával, mert nehéz új szokásokat felvenni."


Forrás: 1 2

Ha tetszett a bejegyzés, olvassa el a Birdbooks többi cikkét is, és csatlakozzon a Birdbooks Kiadó közösségéhez