Az Ír című filmben megfiatalodott De Niro és Pacino + VIDEÓ

2020.01.29

Martin Scorsese filmrendező Az Ír (The Irishman) című legújabb filmjében Robert De Niro (76), Al Pacino (79) és Joe Pesci (76) főszereplőkön évtizedeket fiatalítottak innovatív számítógépes technológiával.

A 2019-ben bemutatott bűnügyi filmdráma az idősek otthonában kezdődik, ahol a tolószékhez kötött főszereplő elmeséli, hogyan keveredett bele az alvilág ügyeibe, a cselekményben így kerülünk vissza az '50-es, '60-as évek Amerikájába, és emiatt kerül sor a híres színészek kezének, arcának és nyakának vizuális effektusokkal történő megfiatalítására.

Az anti-aging új szintre lép a filmvásznon

A fiatal arc hatását különleges infravörös fényre reagáló sminkkel és az arcra rögzített láthatatlan pontokkal készítették elő. Az infravörösen megvilágított arcokat a középső kamera normálnak látta, a két oldalsó segédkamera azonban látta az arcon megjelölt pontokat és rögzítette azok mozgását. Ezek után már csak néhány gombnyomás kellett, és kész is volt a szoftveres arc-módosítás. A három főszereplőt még arra is betanították, hogyan kell a testbeszédükkel sokkal fiatalabb ember látszatát kelteni.

Videorészlet a virtuális effekt készítéséről IDE kattintva.

Mégis, a kritikusok szerint az arcfiatalítás ellenére a húszas-harmincas éveiben látható De Niro és a 39 éves szereplőt játszó Pacino játékából észrevehető, hogy a színészek már a hetvenes éveikben jártak. Ennek dacára valószínűleg nem Az Ír lesz majd az egyetlen film, melyben anti-aging virtuális effektet használnak az amerikai filmstúdiók.

Forrás: wikipédia


Ha tetszett a bejegyzés, olvassa el a Birdbooks többi cikkét is, és csatlakozzon a Birdbooks közösségéhez.