Jane Fonda „használt” ruhában jelent meg az Oscar-gálán

2020.02.12

A 82 éves Jane Fonda egy olyan Elie Saab estélyiben adta át a legjobb filmnek járó aranyszobrot a 92. Oscar-gálán, melyet már a 2014-es Cannes-i Filmfesztiválon is láthatott rajta a közönség. Ráadásul még a haját is őszre festette.

Jane Fonda a 92. Oscar-gála színpadán (Fotó:Kevin Winter / Getty Image)
Jane Fonda a 92. Oscar-gála színpadán (Fotó:Kevin Winter / Getty Image)

Jane Fonda nem vesz több új ruhát

Nemrég robbant a hír, miszerint a kétszeres Oscar-díjas színésznő beállt klímaaktivistának. Hogy felhívja a figyelmet a felesleges pazarlásra és a fogyasztói társadalom környezetpusztító hatására, bejelentette: nem vesz több új ruhát, ezentúl csakis használtruha boltokból tölti föl a gardróbszekrényét. Hogy a szavakat tettek is követik-e, azt ugyan nem fogjuk megtudni, mindenesetre a legdögösebb 80-asként is emlegetett színésznőnek valószínűleg temérdek mennyiségű ruhaköltemény lóghat a szekrényeiben. A 2020-as Oscar-díjátadóra is onnan válogatott, egyik haute couture ruháját alakíttatta át az eseményre, és kápráztatta el a közönséget.

"Amikor az ember elkezd idősödni, a legfontosabb dolog az, hogyan viselkedsz, és hogyan érzed magad. Van szeretet az életemben? Jól érzem magam a bőrömben? Ezek olyan fontos dolgok, amik ha megvannak, akkor fiatalabbnak néz ki az ember." - fogalmazott Jane Fonda a Byrdie-nek néhány évvel ezelőtt adott interjújában arról, mi a titka, hogy legalább 15-20 évet is letagadhat a korából.

Forrás: 1

Ha tetszett a bejegyzés, olvassa el a Birdbooks többi cikkét is, és csatlakozzon a Birdbooks Kiadó közösségéhez