Jönnek az Armani orvosi köpenyek

2020.03.30

Az Armani Csoport a napokban jelentette be, hogy olaszországi gyártóüzemeit haladéktalanul átalakítja, és eldobható orvosi köpenyek gyártásába kezd, ezzel segítve a koronavírus elleni küzdelmet. Az irányváltás nem egyedi, a Gucci, a Balenciaga, sőt még a magyar Nanuskha is gőzerővel gyártja a védőmaszkokat.

Giorgio Armani olasz divattervező (forrás: igenyesferfi.hu)
Giorgio Armani olasz divattervező (forrás: igenyesferfi.hu)

Giorgio Armani divattervezőhöz köthető az a mondás, miszerint "A stílus abban rejlik, hogy megtaláljuk az egyensúlyt három tényező közt: kik vagyunk, mi áll jól nekünk, és hová tartunk. Ezt az egyensúlyt tükrözze az öltözködésünk."

A világhírű milliárdos több mint fél évszázada a design és a divatipar meghatározó alakja, ruhakollekciói a világ minden pontján egyet jelentenek a minőséggel, a különlegességgel és az eleganciával. Ám ez az egyszerű, kórházak és egészségügyi szakemberek számára tervezett és varrt "munkakabát" messze a legszebb és legfontosabb ruhadarab lesz, ami valaha a gyárából kikerült - vallja az olasz divattervező, aki 85 éves korában is aktívan vesz részt a luxusmárka irányításában.

Forrás: 1 2

Ha tetszett a bejegyzés, olvassa el a Birdbooks többi cikkét is, és csatlakozzon a Birdbooks Kiadó közösségéhez.