A 85 éves futónő egyedül edz a pályán

2021.10.13

Délelőtt "háztartási alkalmazott", délutánonként a senior futóversenyekre edz. Az elmúlt harminc évben a hétvégéken kívül szinte egy napot sem hagyott ki. A kemény munkának megvan az eredménye, rengeteg éremmel büszkélkedhet a 85 éves pécsi futónő - olvasható a Blikk.hu oldalon.

Minden hétköznap egy óra edzés

A Pécsi Vasutas Sportkör pályáján a 85 éves Lóki Tamásné sokszor egyedül rója a köröket. Minden hétköznap edz, jól kialakított rutin szerint: bemelegítésként két kör, aztán gimnasztika és futóiskola következik, majd sprintel, végül pedig egy levezető körrel zár.

Világbajnokságon is rajthoz állt már

Szívesen méreti meg magát országos, de néha külföldi senior futóversenyeken. Általában ő a mezőny legidősebb résztvevője, a legutóbbi, Gyulán rendezett 100 méteres sprintversenyen például a nála egyel fiatalabb is 70 éves volt. Európa- és világbajnokságon egyaránt rajthoz állt már, ahonnan ezüst- és bronzéremmel tért haza.

Seniorként kezdett újra sportolni

A jelenleg nyugdíjas asszony korábban a postaigazgatóság pénzügyi osztályán dolgozott, nem ért rá atletizálni. 56 évesen eszmélt rá, hogy hiányzik az életéből a mozgás, azóta nem hagyja abba. Ahogy a Blikk.hu riporterének meséli:

"Az elmúlt harminc évben a hétvégéken kívül szinte egy napot sem hagytam ki. A mai fiatalokon azt veszem észre, hogy inkább otthon ülnek és nyomkodják a telefonjaikat, pedig a mozgás felfrissítené őket. Ha én ennyi idősen meg tudom csinálni, bárki képes lenne rá."

Forrás: 1


Ha tetszett a bejegyzés, olvassa el a Birdbooks többi cikkét is, és csatlakozzon a Birdbooks Kiadó közösségéhez Termékeink