A 86 éves Ferenc pápa budapesti látogatása [VIDEÓ]

2023.05.02

Ferenc pápa budapesti háromnapos apostoli látogatása igazán sűrűre, ám annál inkább tartalmasra sikeredett. A 86. életévében járó egyházfő annak ellenére vállalta az utazással járó megpróbáltatásokat, hogy március végén még kórházban volt.

A szentatya 2023. április 28-30. között tíz egyházi és világi rendezvényen vett részt, és hat beszédet mondott. Meglepő volt, hogy több eseményen is eltért az előre letisztázott szövegtől és forgatókönyvtől: a tömeg közé ment, és kapcsolatot kezdeményezett az üdvözlésére megjelentekkel.

PÉNTEKI NAP

Ferenc pápa gépe április 28-án, pénteken szállt le a budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren. Majd a diplomáciai fogadások és beszédek után a Szent István Bazilikában a Magyar Katolikus Egyház képviselőinek tartott előadást.

SZOMBATI NAP

Ferenc pápa szombat délelőtt vak gyerekekkel találkozott a Batthyány-Strattmann László Otthonban, majd szegényeket és menekülteket keresett fel az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban. Innen átment a Rózsák terén található görögkatolikus templomba. A pápa szombati napjának kiemelkedő eseménye volt, mikor több mint tizenegyezer fiatallal találkozott a Papp László Sportarénában.

VASÁRNAPI NAP

Vasárnap délelőtt a Kossuth téren katolikus szentmisét tartott az egybegyűlt tömegnek. Elutazása előtt még a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen találkozott az egyetemi és kulturális élet képviselőivel, és beszédet mondott a tudomány és a hit együttműködésének fontosságáról.

Számtalan iránymutató gondolatot hagyott hátra nekünk Ferenc pápa, ezek egyike az alábbi, Papp László Sportarénában elhangzott mondta:

"Az ember nem attól lesz nagy, hogy mások fölé emelkedik, hanem attól, hogy másokhoz leereszkedik. Ne mások kárára legyetek nagyok, hanem hogy másokat szolgáltok."

Ha tetszett a bejegyzés, olvassa el a Birdbooks többi cikkét is, és csatlakozzon a Birdbooks Kiadó közösségéhez


KÖNYVEINK | TERMÉKEINK