Februári könyvajánló - Mert olvasni jó

2022.02.03

A Birdbooks Kiadó elkötelezett az olvasás népszerűsítése mellett. Célunk, hogy minél többen, minél többet olvassanak, hogy részesüljenek abban a máshoz nem hasonlítható örömben, mikor egy történetben, könyvben elmerülve, a papírra vetett sorokat olvasva élünk át élményeket, ismeretlen helyszínekre képzelhetjük magunkat, és megélhetjük mások élethelyzeteit, érzéseit.

Ezért új cikksorozatunkban minden hónapban bemutatunk egy-egy általunk ajánlásra érdemes könyvet.

MERT A VILÁG TELE VAN JÓ KÖNYVEKKEL.


Bakóczy Sára: Crescence

Történet dióhéjban:

Gróf Széchenyi István legnagyobb szerelmének életéről szól a könyv. Crescence az 1800-as évek arisztokrata társadalmának szülötte, a bálok, a kastélyok, az érdekházasságok és titkos kapcsolatok korszakának gyermeke. A történet bemutatja, egy nő szerelme hogyan tudja előhozni a férfiból az alkotót, kimunkálni a "legnagyobb magyart".

Gondolatok a könyvről:

Amellett, hogy a történelem szempontjából egy mellékszereplő nő szemszögéből ismerhetjük meg a reformkor fontos szereplőit, eseményeit és mindennapi problémáit, nagy érdeme még a könyvnek, hogy használja a reformkor nyelvezetét, melynek hatására tényleg úgy érezhetjük, mintha visszacsöppentünk volna a magyar történelem egyik legmeghatározóbb korszakába.


Eva Garcia Sáenz de Urturi: A fehér város csöndje

Történet dióhéjban:

A 20 évvel ezelőtti, feltehetően szakrális indíttatásból elkövetett sorozatgyilkosságok újrakezdődnek Baszkföld egyik hangulatos, történelemmel átitatott városában. Vajon ki és miért öl férfi és női emberpárokat, és helyezi el őket különös pózban a város nevezetes pontjain? Mit akar üzenni ezzel?

Gondolatok a könyvről:

Igazán izgalmas könyv. Bepillantást nyerhetünk Baszkföld különös, misztikus hangulatába, és végigkísérhetünk egy profilalkotásra szakosodott nyomozót a váratlan fordulatokban bővelkedő nyomozás során.


Michelle Moran: Egy kémnő Párizsban

Történet dióhéjban:

Mata Hari életét mutatja be. A máig sok kérdést felvető táncosnő-díva életútját kísérhetjük végig Hollandiától, Jáván keresztül, az első világháború előtti párizsi felső tízezer fényűző estélyein át a vesztőhelyig.

Gondolatok a könyvről:

Megindító történet, sok tanulsággal. Megbizonyosodhatunk, hogy a jelentéktelennek tűnő döntéseink is mind a végzetünk felé sodornak.


Ha tetszett a bejegyzés, olvassa el a Birdbooks többi cikkét is, és csatlakozzon a Birdbooks Kiadó közösségéhez.    


KÖNYVEINK