Márciusi könyvajánló – Mert olvasni jó

2022.02.21

A Birdbooks Kiadó elkötelezett az olvasás népszerűsítése mellett. Célunk, hogy minél többen, minél többet olvassanak, hogy részesüljenek abban a máshoz nem hasonlítható örömben, mikor egy történetben, könyvben elmerülve, a papírra vetett sorokat olvasva élünk át élményeket, ismeretlen helyszínekre képzelhetjük magunkat, és megélhetjük mások élethelyzeteit, érzéseit.

Ezért minden hónapban bemutatunk egy-egy általunk ajánlásra érdemes könyvet. Februári könyvajánlónk után márciusra az alábbi könyveket ajánljuk.

MERT A VILÁG TELE VAN JÓ KÖNYVEKKEL


Lőrincz L. László: Felhőharcosok

Történet dióhéjban:

A csacsapoja kultúra kutatására vezetett expedíciót baljós események övezik. Ki öli halomra a tudósokat, és miért?

Gondolatok a könyvről:

Lőrincz L. László újabb izgalmas regényében most az Andok magaslatai közé utazhatunk, ahol megismerkedhetünk egy rég kihalt kultúrával.


Tim Marshall: A földrajz fogságában

Történet dióhéjban:

Tim Marshall brit újságíró közérthető módon vezeti be az olvasót a globális hatalom rendkívül összetett játszmáinak egyik lényeges mozgatórugójába, a geopolitikába. Bemutatja, a földrajzi elhelyezkedés miért és miként hatott az egyes földrészek és országok gazdaságára és történelmére.

Gondolatok a könyvről:

Az olvasmányosan megírt könyvet elolvasva jobban ráláthatunk többek között az éppen aktív szakaszában lévő orosz-ukrán konfliktus valódi okaira, a gyökérproblémákra. Ellátogatunk az európai, ázsiai, amerikai kontinensre, ahol a geopolitikai érdekek és ellenérdekek állandó egymásnak feszülésével alakított világtörténelem mozgatórugóira pillanthatunk rá. Megtudhatjuk, miért osztották fel Lengyelországot már jó néhányszor, és fény derül arra is, stratégiai szempontból a nagyhatalmaknak miért nem áll érdekében egy erős Kárpát-medencei térség létrejötte. Ezek mellett bepillantást nyerhetünk a jövő nagy nemzetközi konfliktusaiba is, mely várhatóan az Antarktisz és az űr birtoklásáért folyik majd.


Anne Jacobs: A villa

Történet dióhéjban:

Egy árva lány kerül a gazdag német textilgyáros házába konyhalányként. Mi köze van a lánynak a ház urához? Kik az igazi szülei? Milyen titkot rejt a múltja?

Gondolatok a könyvről:

A XX. század eleji Németországba repít minket a történet, egy nagytőkés család otthonába, ahol a cselédség a család egy különös részét képezte. Külön érdekessége a könyvnek, hogy ízelítőt kaphatunk az akkori úriházak konyhájában folyó megfeszített tempóból, mikor egy egyszerű vacsorát is a mai szóhasználattal élve fine dining-szerűen kellett prezentálni.


Ha tetszett a bejegyzés, olvassa el a Birdbooks többi cikkét is, és csatlakozzon a Birdbooks Kiadó közösségéhez    


KÖNYVEINK